Tuğçe Yılmaz, “Evrimsel ve Arı Kolonisi Algoritmalarını Kullanarak Bulut Bilişimde Görev Çizelgeleme”, 05 Haziran 2015 (Cuma) – Yaşar Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Semineri #53:

tugce-yilmaz Başlık: Evrimsel ve Arı Kolonisi Algoritmalarını Kullanarak Bulut Bilişimde Görev Çizelgeleme
Konuşmacı: Tuğçe Yılmaz, Yüksek Lisans Öğrencisi, Yaşar Üniversitesi
Tarih: 05 Haziran 2015 (Cuma)
Saat: 16:00-16:45
Yer: Bilgisayar Ağları Laboratuvarı (Yeni bina B2. kat)
Sunum Dili: İngilizce

Özet: Bulut bilişim coğrafi olarak dağıtılmış yüksek yeterlilikte kaynakları kullanarak çok sayıda veriyi Kullandığın Kadar Öde politikasına dayanarak işler. Son zamanlarda, işlenecek veri miktarı arttıkça, verinin iletimi ve işletiminin maliyeti de aynı oranda artmaya başladı. Bu yüzden, etkili bir görev çizelgeleme algoritmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu seminerde çeşitli Evrimsel ve Arı Kolonisi Algoritmalarının yukarıda bahsedilen soruna yönelik çözüm önerileri analiz edilecektir.