İlhan Sofuoğlu, “Üniversite Zaman Çizelgeleme Problemine Evrimsel Algoritma Yaklaşımları”, 12 Haziran 2015 (Cuma) – Yaşar Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Semineri #57:

ilhan-sofuoglu Başlık: Üniversite Zaman Çizelgeleme Problemine Evrimsel Algoritma Yaklaşımları
Konuşmacı: İlhan Sofuoğlu, Yüksek Lisans Öğrencisi, Yaşar Üniversitesi
Tarih: 12 Haziran 2015 (Cuma)
Saat: 16:00-16:45
Yer: Bilgisayar Ağları Laboratuvarı (Yeni bina B2. kat)
Sunum Dili: İngilizce

Özet: Kaynak planlaması var olan mevcut kaynakların etkin bir biçimde kullanılmasını amaçlar. Bu tarz problemler en iyi çözümün bulunmasının zor olduğu problemlerdir. Bu problemlerden bir tanesi de üniversitelerin karşılaştığı zaman çizelgeleme problemidir. Evrimsel algoritmalar zaman çizelgeleme problemlerine yeterince iyi sonuçları kabul edilebilir bir süre içerisinde bulabilir. Bu sunumun amacı üniversite zaman çizelgeleme problemine uygulanabilecek evrimsel algoritma çözümleri hakkında bilgi vermektir.