Neriman Gamze Orhon, “Eliptik Eğri Kriptografi ve Verimlileştirme”, 17 Haziran 2015 (Çarşamba) – Yaşar Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Semineri #60:

gamze-orhon Başlık: Eliptik Eğri Kriptografi ve Verimlileştirme
Konuşmacı: Neriman Gamze Orhon, Yüksel Lisans Öğrencisi, Yaşar Üniversitesi
Tarih: 17 Haziran 2015 (Çarşamba)
Saat: 16:45-17:30
Yer: Bilgisayar Ağları Laboratuvarı (Yeni bina B2. kat)
Sunum Dili: İngilizce

Özet: Eliptik eğri tabanlı kriptografi, açık anahtarlı şifreleme alanında son dönemlerde üzerinde yoğun çalışmalar yapılan bir daldır. Anahtar biti başında en yüksek güvenliği sağlayan eliptik eğri tabanlı kripto-sistemlerin gelecekte RSA’nın yerini alması beklenmektedir. Kriptografinin en önemli noktası, minimum zamanda maksimum güvenliğin sağlanmasıdır. Eliptik eğriler, matematiksel özellikleriyle hem güvenlik tarafını güçlü kılar hem de yapılan işlemlerin verimlileştirilmesini sağlayan metotlara taban hazırlar. Bu sunumda eliptik eğri tabanlı kripto-sistemlerde kullanılan temel fonksiyonlarda, verimliliği arttırmaya yönelik metotlardan biri olan “Projective Coordinates” konusu aktarılacaktır.