University of Reading, Yüksek Lisans Seviyesinde Çift Diploma Olanağı – Yaşar Üniversitesi

University of Reading, Yüksek Lisans Seviyesinde Çift Diploma Olanağı

yasar-logo    Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
ve
University of Reading School of Engineering
Yüksek Lisans Seviyesinde
Çift Diploma Olanağı
   reading-logo

Türkçe Duyuru:

Yaşar Üniversitesi ve University of Reading (İngiltere) arasında imzalanan anlaşma ile öğrencilerimize iki yıllık eğitim sonunda çift diploma olanağı sağlanmaktadır.

Birinci yıl Yaşar Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler istedikleri takdirde ikinci yıl Reading Üniversitesi İleri Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans (MSc Advanced Computer Science) programına devam ederek ikinci yıl sonunda çift diploma alabileceklerdir.

Normal süreçte Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 2 yıl, Reading Üniversitesi İleri Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans programı 1 yıl sürmektedir. İki diplomaya hak kazanmak için öğrencilerin 3 yıl zaman harcamaları ve 2 tane yüksek lisans tezi hazırlamaları gerekmektedir.

Buna karşın; uygulanacak bu yeni çift diploma programıyla, öğrenciler çift diplomaya 2 yıl içerisinde ve her iki üniversiteden birer öğretim üyesi yönetiminde yapılacak olan tek bir tez ile hak kazanabileceklerdir. Bunun yanında öğrenciler Reading Üniversitesi yüksek lisans ücretlerinde %20 indirimden de faydalanacaktır.

Öğrencilerin Reading Üniversitesi’ne kabul edilebilmeleri için aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

• En az UK 2.1 Honours ya da buna denk bir lisans ortalamasına (100 üzerinden 60) sahip olmak,

• IELTS 6.5 ya da buna denk yabancı dil belgesine sahip olmak,

• Yaşar Üniversitesi’nde birinci yıl için tanımlanan Yüksek Lisans tezi hariç tüm gereksinimleri başarı ile tamamlamış olmak

Daha fazla bilgi için:

Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı

Dr. Giuseppe Di Fatta

Director of MSc Advanced Computer Science

School of Systems Engineering

University of Reading, UK

Announcement in English:

In accordance with the agreement between Yasar University and University of Reading (UK), our students are provided the opportunity of being awarded by Master of Science degree from each university upon completion of a 2-year programme.

The students who successfully qualify in the first-year courses at Yasar University, will be eligible upon their request for continuing and completing their eduction at University of Reading under M.Sc. Advanced Computer Science programme. At the end of the programme, the students will be awarded by double degree and they will be provided two diplomas from each university.

In the usual sense of completing two separate degrees; it takes 2 years at Yasar University and 1 year at University of Reading, which amounts to 3 years of education. Plus, it is compulsory to write two separate theses. The advantage of this offer is that the student save a year and only one thesis will suffice to complete both degrees. In addition, the students are offered 20% discount for the education expenses at University of Reading.

The prerequisites for admission to University of Reading are provided as follows:

• UK 2.1 Honours or an equivalent undergraduate GPA (60/100 at least)

• IELTS 6.5 or an equivalent English proficiency proof

• To accomplish all prerequisites that are declared by Yasar University except for the Master of Science thesis.

For further information please contact:

Assoc. Prof. Ahmet Koltuksuz, Ph.D.

Head of Deparment

Computer Engineering