Caner Kıvanç Hekimoğlu, “iBeacon Teknolojisin tanıtımı ve kullanım alanları”, 12 Haziran 2015 (Cuma) – Yaşar Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Semineri #58:

caner-hekimoglu Başlık: iBeacon Teknolojisin tanıtımı ve kullanım alanları
Konuşmacı: Caner Kıvanç Hekimoğlu, Yüksek Lisans Öğrencisi, Yaşar Üviversitesi
Tarih: 12 Haziran 2015 (Cuma)
Saat: 16:45-17:30
Yer: Bilgisayar Ağları Laboratuvarı (Yeni bina B2. kat)
Sunum Dili: İngilizce

Özet: Apple firmasının ortaya çıkardığı, daha sonra diğer firmalarında üretmeye başladığı kısa menzilli konumlandırma yapan , iBeacon teknolojisi  günümüzde sadece konumlandırma için kullanılmayıp aynı zamanda güvenlik, kapalı alan yönlendirme sistemi,müşteri sadakat sistemi ve  müşteri profilleme gibi alanlarda kendisine kullanım alanı bulmuştur. Gelişen yeni tekniklerle beraber iBeacon için olası yeni kullanım alanları hakkında bilgi verilecek. Ibeacon teknolojisinin  ticari ve sosyal projelerde kullanımına uygun yapan avantajlarından ve eksiklerinden bahsedilecektir.