Gökçe Kalabalık, “Bagging ve Boosting Topluluk Metotlarını Kullanarak Sınıflandırma Sonuçlarının İyileştirilmesi”, 10 Haziran 2015 (Çarşamba) – Yaşar Üniversitesi

Gökçe Kalabalık, “Bagging ve Boosting Topluluk Metotlarını Kullanarak Sınıflandırma Sonuçlarının İyileştirilmesi”, 10 Haziran 2015 (Çarşamba)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Semineri #55:

gokce-kalabalik Başlık: Bagging ve Boosting Topluluk Metotlarını Kullanarak Sınıflandırma Sonuçlarının İyileştirilmesi
Konuşmacı: Gökçe Kalabalık, Yüksek Lisans Öğrencisi, Yaşar Üniversitesi
Tarih: 10 Haziran 2015 (Çarşamba)
Saat: 14:45-15:30
Yer: Bilgisayar Ağları Laboratuvarı (Yeni bina B2. kat)
Sunum Dili: İngilizce

Özet: Veri madenciliği uygulamaları büyük veri kümeleri içindeki anlamlı bilgiyi ortaya çıkarmakta kullanılır. Günümüzde veri madenciliğinin yaygın olarak kullanıldığı uygulama alanlarından biri ayrılma eğilimi gösteren müşterilerin tahmin edilmesidir. Ayrılma eğilimi gösteren müşterilerin tahmin edilmesinin amacı bir şirketten ayrılma eğilimi yüksek olan müşterilerin tespit edilmesidir. Ayrılma eğilimi gösteren müşterilerin tahmin edilmesi müşterileri ayrılma eğiliminde olanlar ve ayrılma eğiliminde olmayanlar olmak üzere sınıflandırır. Sınıflandırma sonuçlarını iyileştirmek amacıyla bagging ve boosting topluluk metotları kullanılmaktadır. Bu seminerde, bu metotlar ve uygulamaları analiz edilecektir.