Topraktan Geldik Toprağa Gitmeyeceğiz (Came From Dust, Will Not End Up In Dust) – Yaşar Üniversitesi

Topraktan Geldik Toprağa Gitmeyeceğiz (Came From Dust, Will Not End Up In Dust)

Yaşar Üniversitesi Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Topluluğu öğrencileri olarak yazdığımız AB projesiyle birlikte 4 farklı ülkeden 28 genci 10 gün boyunca İzmir’de “WEEE-CAN” (WEEE -Waste Electrical and Electronic Equipment) sloganı ile yola çıktık. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na başvurusu yapılan “Came From Dust, Will Not End Up In Dust” (Topraktan Geldik Toprağa Gitmeyeceğiz) isimli projemiz 135 proje arasından 13. Sırada kabul edildi. Projeye Bulgaristan(7), Litvanya(7), Romanya(7) ve Slovakya(7)’dan katılan 28 genç ve 9 kişilik Türk grubu ile toplam 37 kişi tarafından 09.02.2012-18.03.2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Farklı dil, din ve kültürlerin buluştuğu bu projede, Dünya için oldukça önemli bir tehlike haline gelmiş elektronik atıklara dikkat çekmek ve bu konuda toplumu bilinçlendirmenin yanı sıra, kültürel faaliyetlerle karşılıklı anlayış, hoşgörü ve diyaloğun oluşturulması ve geliştirilmesi, Avrupalılık bilincinin kazandırılması amaçlandı. Beş farklı ülkenin tanıtıldığı kültürel gece etkinliklerinde katılımcı gençler, ülkelerine özgü dans ,müzik, yiyecek ve içeceklerle birlikte yöresel kıyafetlerini tanıtma imkanı buldular. Proje kapsamında ağaç dikimi,elektronik atıklardan tasarlanmış kıyafet ve aksesuarlarla düzenlenecek olan bir defile, İzmir şehir merkezinde şehir oyunu gibi etkinlikler, tarihi ve turistik mekanlara yapılan geziler ve ziyaretlerle bu süreç desteklendi.