Tarihçe – Yaşar Üniversitesi

2013-2014-annual-photo

2003 yılında kurulan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanında uyguladığı yenilikçi ve yaratıcı eğitim-öğretim programlarıyla, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gelişmiş alt yapısı ve ileri eğitim teknolojileriyle desteklenen lisans ve lisansüstü programlarında, profesyonelliğin yanısıra, etik ve sosyal sorumluluk bilincini ön planda tutan bir eğitim anlayışı benimsenmiştir.

Müfredat programlarında; mezunların, iş ortamlarında karşılaştıkları problemleri tanımlayabilmeleri ve bunlara yine mühendislik prensiplerine dayalı çözümler getirebilmeleleri öngörülmüştür. Uygulamaların ağırlıklı olarak yer aldığı bu programlarda öğrenciler, iş deneyimi kazanmak amacıyla gerçek problemlere yönelik tez çalışması yapmaktadır. Ayrıca, uluslararası standartlardaki bilgisayar laboratuvarları ve ileri İngilizce eğitim imkanlarıyla desteklenen programlar, küresel çeşitlilik gösteren rekabetçi iş ortamlarında mezunlarımıza önemli avantajlar sağlamaktadır. Matematik ve fizik gibi temel derslerin yanında mantık tasarımı, mikro işlemciler, bilgisayar mimarisi, programlama dilleri, veri yapıları, veritabanları, işletim sistemleri, bilgisayar ağları, bilgisayar grafikleri derslerini kapsayan müfredat, görüntü işleme, yapay sinir ağları, elektronik ticaret, coğrafi bilgi sistemleri gibi seçimlik derslerle zenginleştirilmekte, öğrencilerin branşları içerisinde kendi özel ilgi alanlarına yönelmelerine imkan sağlanmaktadır.