Amerika’yı değil İzmir’i tercih etti – Yaşar Üniversitesi

Amerika’yı değil İzmir’i tercih etti

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Mert Kılıç, bu alandaki başarısıyla ABD’deki birçok üniversiteden ve firmadan teklif aldı ancak hepsine ‘hayır’ diyerek Yaşar Üniversitesi’ni tercih etti.

Bilgisayara olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan ve ilköğretim 4. sınıftan lise sona kadar birçok proje yarışmasına katılan İzmirli Mert Kılıç, (20), lise son sınıfta öğrenci değişim programı ile Alaska’ya gitti. Amerikalı bir ailenin yanında misafir olarak kalan Kılıç,  buradaki liseye verdiği başvurunu formunu inceleyen dünyanın önde gelen network şirketlerinden CISCO’nun “Ağ Akademisi” eğitimine katıldı. İki yıllık eğitimi 1 yılda tamamlayan Mert Kılıç, 160 bin kişinin katıldığı CISCO Net Riders’da (Bilgisayar Ağı Yarışması) 4. oldu.

Yaşar Üniversitesi’ni seçti.
Türkiye’ye döndükten sonra gönüllü bilgisayar eğitmenliği yapan Kılıç, bu başarılarının ardından ABD’deki birçok üniversite ve işten teklif aldı ancak Yaşar Üniversitesi’ni tercih edip Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne kaydını yaptırdı.

Yabancılara kurs verdi.
Halen Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ikinci sınıfına devam eden Kılıç, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen CISCO: CCNA (CISCO Sertifikalı Network Uzmanı) kursunda Litvanya, Slovakya, Polonya ve Bulgaristan’dan gelen 35 öğrenciye 10 gün boyunca Ağ Güvenliği ve Teknolojileri konusunda eğitim verdi.

Teklifler devam ediyor.
CISCO’nun internet sitesindeki en başarılı 20 kişinin içinde yer alan Mert Kılıç’a başka üniversitelerden ve firmalardan teklifler devam ediyor. Network uzmanlığı ve güvenlik danışmanlığı yapan Kılıç, Yaşar Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra yurtdışında CISCO’nun ARGE bölümünde çalışmak istediğini söyledi.

Mert Kılıç şuan Freelance olarak şirketlere Network güvenliği danışmanlığı yapıyor. Mert KILIÇ, okuldaki ilk yarı-yılında; Yaşar Üniversitesi Bilişim Topluluğunu kurdu. Okulun ek aktif ve en kalabalık topluluğu ünvanlarını yarı dönem gibi kısa bir sürede elde ettmesiyle 7 Ocak 2011 tarihinde , Türkiyede bir ilk olan; LAN Partisini düzenledi. 60 Kişiyle ve sadece Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle sınırlı kalan etkinlikten sonra  kulaktan kulağa yayılan ve bir efsane haline dönüşen bu oyun festivali etkinliğin 2.si 19 Mayıs 2012 Tarihinde yine Selçuk Yaşar Kampüsünde, Türkiyenin tüm üniversitelerinden gelicek olan 250 katılımcıyla yapılacaktır.

Linkler:

http://haber.yasar.edu.tr/2011/10/24/abdyi-degil-yasari-secti/
http://www.cisco.com/web/learning/netacad/success_stories/studentImpact/kilic.html
http://www.cisco.com/web/learning/netacad/success_stories/studentImpact/docs/kilic.pdf
http://www.iseworld.org/mert-kilic.html